Reisvoorwaarden


 
INVULLING VAN DE VAKANTIES

Allegoeds Vakanties streeft ernaar om alle vakanties kwalitatief gelijkwaardig te laten verlopen. Afhankelijk van de locatie en de vakantiecategorie, organiseert ons vrijwilligersteam activiteiten, uitstapjes en vermaak. De vakanties kunnen onderling een ander karakter hebben. Het definitieve programma van een vakanties wordt in een later stadium vastgesteld. Het definitieve programma kan afwijken van de foto's en/of de beschreven excursies op deze website en in de brochure. 

Indien u meerdere (aaneengesloten) vakanties bij ons doorbrengt, is het mogelijk dat u verschil ervaart. Het uitgangspunt is echter dat alle vakanties kwalitatief gelijkwaardig zijn. U bent uiteraard vrij om wel of niet deel te nemen aan de activiteiten en de uitstapjes.
 

ETEN EN DRINKEN

Alle vakanties zijn op basis van volpension inclusief koffie en thee op vrijwel alle locaties. Aanvullende drankjes zijn voor eigen rekening. In vrijwel alle accommodaties is er een ontbijt- en lunchbuffet incl. snack. Het driegangendiner wordt, op een uitzondering na, aan uw tafel geserveerd. Op alle accommodaties zijn de koks gewend om rekening te houden met diëten. U kunt op het aanmeldingsformulier aangeven wanneer u een dieet heeft. Er is tijdens de maaltijden geen vaste tafelschikking, dus u kunt plaatsnemen waar u wilt.
 

ROKEN

Volgens de huidige wetgeving mag er binnen de accommodaties niet worden gerookt.
 

DEELNAME

Deelname aan de vakanties geschiedt op eigen risico. Allegoeds Vakanties kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade en letselschade door ongevallen of overmacht tijdens vervoer, verblijf en zorgverlening.
 

BETALING

Twaalf weken voor de aanvang van uw vakantie ontvangt u van ons een acceptgiro voor de kosten van uw vakantie en de eventuele annuleringsverzekering. Wanneer u gebruik maakt van de deur-tot-deur-service worden deze kosten ook hierin meegenomen. Vormt de betalingsdatum een probleem voor u? Neemt u dan contact op met ons kantoor. Als het vakantietarief voor u een bezwaar is, dan zijn er verschillende mogelijkheden om u tegemoet te komen met een korting.
 

WIJZIGING VAKANTIE

Tot acht weken voor aanvang van uw vakantie, kunt u een verzoek indienen voor overboeking naar een andere week. Wij zullen ons uiterste best doen om de overboeking te regelen. Wijzigingen in uw boeking, of dat nu veranderen van week of locatie is, of het annuleren door uw kamergenoot, kunnen andere deelnamekosten met zich meebrengen. Daarnaast brengen we u bij wijziging € 45,- administratiekosten in rekening.
 

NIET DOORGAAN VAN EEN VAKANTIE

Bij onvoldoende aanmeldingen behoudt Allegoeds Vakanties zich het recht voor een vakantie af te lassen. Als dit aan de orde is, dan ontvangt u uiterlijk twee weken van tevoren bericht. Wij zullen met u naar een alternatieve vakantie zoeken. Is er geen alternatief voorhanden? Dan krijgt u de volledige deelnameprijs (inclusief de kosten van de annuleringsverzekering) van ons terug.
 

ANNULERING

Nadat u van Allegoeds Vakanties een schriftelijke bevestiging heeft ontvangen, is uw aanmelding definitief. Vanaf dat moment zijn de volgende bijdragen, per persoon, verschuldigd als uw aanmelding ongedaan wordt gemaakt en u niet verzekerd bent:

• bij annulering na bevestiging tot twaalf weken voor aanvang: €60,-
• bij annulering van twaalf weken tot vier weken voor aanvang: 50% van uw vakantietarief
• bij annulering van vier weken tot een week voor aanvang: 75% van uw vakantietarief
• bij annulering binnen 1 week voor aanvang: 90% van uw vakantietarief
• bij annulering op of na de dag van aanvang: het volledige bedrag van uw vakantie.
Annulering van uw vakantie kan alleen schriftelijk en met opgaaf van redenen.
 

ANNULERINGSVERZEKERING

Om bovenstaande annuleringskosten te voorkomen is het verstandig een annulerings-verzekering af te sluiten. Via Allegoeds Vakanties kost een dergelijke annuleringsverzekering € 63,- aan premie per persoon per vakantieweek. Indien de reissom minder is dan € 650,- is de premie € 40,-. Dit bedrag komt bovenop de kosten van uw vakantie.

Deze verzekering vergoedt de annuleringskosten wanneer u wegens ziekte of andere zwaarwegende redenen uw vakantie moet afzeggen. De premiekosten kunt u niet terug ontvangen. Op het aanmeldingsformulier kunt u aangeven of u van de annuleringsverzekering via Allegoeds Vakanties gebruik wilt maken. Bij uw reserveringsbevestiging ontvangt u informatie over de annuleringsverzekering. 
 

REIS- EN BAGAGEVERZEKERING

Een reis- en bagageverzekering zit niet inbegrepen in het vakantietarief van Allegoeds. Wanneer u uw reis en bagage wilt verzekeren, raden wij u aan zelf een verzekering af te sluiten bij een verzekeraar naar keuze. Stichting Allegoeds kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies of diefstal van uw persoonlijke eigendommen.
 

KLACHTEN

Bent u, na alle zorgvuldigheid die Allegoeds Vakanties nastreeft, toch niet tevreden over Allegoeds Vakanties? Dan kunt u dit met een klacht kenbaar maken. Hiervoor maakt u gebruik van onze klachtenprocedure. Deze regeling is ook op te vragen bij ons kantoor.

In onze Algemene leveringsvoorwaarden vindt u al onze voorwaarden overzichtelijk op een rij.

 
 
Gast en vrijwilligers Genieten in de rolstoelfiets Dieren op de Veluwe Strand allegoeds_vakanties_-_2_gasten_voorzijde_brochure_2016.jpg aghb_-_bos_web_staand.jpg agv_2017_-_gast_in_rolstoel_in_het_bos.jpg