Vakanties voor ouderen met (beginnende) dementie

 

Speciale vakantiearrangementen voor ouderen met (beginnende) dementie. Een team van vrijwilligers staat voor u klaar en geeft u samen met de thuiszorg de ondersteuning die u nodig heeft. Heeft u er plezier in om op vakantie te gaan, dan bent u van harte welkom. U bent in een andere omgeving en kunt eventueel deelnemen aan op u aangepaste activiteiten.
 

Uw partner, begeleider of mantelzorger is ook van harte welkom, want wat is er fijner dan samen te genieten van een vakantie in een ontspannen sfeer en natuurrijke omgeving. De vakanties zijn kleinschalig, er is per vakanties plaats voor ongeveer 30 gasten.
 

BESTEMMINGEN

Geniet van de bosrijke omgeving in ons groepshotel Het Bosgoed in Lunteren of hotel De Vrije Vogel in het Drents-Friese Wold in Elsloo (Friesland).
 

ACCOMMODATIES

De accommodaties zijn geschikt voor senioren en van alle gemakken voorzien, zodat u altijd kunt genieten van een zorgeloze vakantie. Het sfeervolle Allegoeds groepshotel Het Bosgoed (Lunteren) is geheel rolstoeltoegankelijk. Alle kamers hebben een tv, douche, hoog toilet, hoog-laag bed en een alarmeringssysteem. In het hotel bevindt zich een wellnessruimte en een gezellige ontmoetingsruimte met open haard. De koks serveren de heerlijkste maaltijden.
 

In De Vrije Vogel (Elsloo) zijn de ruime een- en tweepersoonskamers comfortabel en zorggeschikt. De kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, een seniorenbed en een gezellig zitje. Aan de bar kunt u terecht voor een lekker drankje of zit u liever met een boekje of puzzel rondom de open haard? Op beide locaties kunnen ze prima overweg met diëten.
 

ZORG EN BEGELEIDING

Tijdens de vakantie staat een team van ervaren vrijwilligers voor u klaar, waaronder tenminste één verpleegkundige. Samen met de thuiszorg bieden zij u de zorg en ondersteuning die u nodig heeft. De vrijwilligers maken daarnaast met veel liefde tijd om een spelletje met u te doen, een wandeling te maken of gezellig een praatje te maken. Waarbij ook uw mantelzorger of begeleider niet uit het oog verloren wordt.
 

ACTIVITEITEN EN EXCURSIES

Tijdens alle vakanties wordt u een activiteitenprogramma aangeboden. U kunt zelf kiezen of u deelneemt aan de activiteiten. Gaat u liever uw eigen gang, dan is dat ook prima. Daarnaast zijn er tijdens uw verblijf diverse mogelijkheden voor uitstapjes in de directe omgeving, zoals een bezoek aan een regionaal museum of een zomermarkt. Tijdens uw verblijf vertellen onze vrijwilligers u meer over de mogelijkheden.
 

KORTING

We vinden het belangrijk dat onze vakanties voor zoveel mogelijk mensen financieel haalbaar blijven. Mocht het vakantietarief voor u te hoog zijn, dan zijn er diverse mogelijkheden voor het verkrijgen van een korting.

Gaat u mee als mantelzorger? Dan kan het zijn dat uw zorgverzekeraar een deel van de vakantiekosten voor u en uw verzorgde vergoed. Raadpleeg voor meer informatie hierover uw eigen zorgverzekeraar.
 

DEUR-TOT-DEUR-SERVICE

Voor het vervoer van en naar alle accommodaties bieden wij onze deur-tot-deur-service aan. De chauffeur haalt u thuis op en brengt u naar de vakantiebestemming. Na afloop van de vakantie wordt u weer keurig thuis gebracht.
 

MEER INFORMATIE

Wilt u meer weten over onze arrangementen, data en tarieven? Bekijkt u het jaaroverzicht of vraag de gratis vakantiebrochure via (0318) 48 51 83 of ons contactformulier.
 

AANVULLENDE INFORMATIE

Voor medewerkers in de zorg of vrijwilligers van Alzheimer Café's is er een gratis informatiepakket beschikbaar over deze vakanties. U kunt dit pakket gratis aanvragen via ons contactformulier.

Meer informatie over dementie en over de dementie-app vindt u bij Alzheimer Nederland.

 

 

 

 
 
icoon_d.png allegoeds_vakanties_-_bij_op_bloem_webformaat.jpg Bos Eeklhoorn in het bos