Vakanties voor mantelzorgers en verzorgden samen

 

Wanneer u zorgt voor uw partner, ouder, broer, zus of goede vriend(in) kan dat veel van u vragen. Om de zorg vol te kunnen houden is een vakantie geen overbodige luxe. Met Allegoeds kunt u - samen met de persoon die u verzorgt - op vakantie.
 

Tijdens de vakantie kunt u samen genieten of er alleen op uittrekken met de geruststellende gedachte dat de zorg voor de ander in goede handen is. Onze vrijwilligers en de thuiszorg staan voor u klaar, zodat u zelf ruimte krijgt om heerlijk te genieten. Ook is er de gelegenheid om ervaringen met andere mantelzorgers uit te wisselen. U kunt naar wens - samen met uw verzorgde of alleen - deelnemen aan een activiteitenprogramma.
 

U kunt als mantelzorger terecht in de vakantie van categorie C (Intensieve zorgvraag) en categorie D (beginnende dementie).
 

Accommodaties

De accommodaties zijn uiteraard aangepast en van alle gemakken voorzien, zodat u van een zorgeloze vakantie kunt genieten. De kamers zijn comfortabel en zijn aangepast. Enkele locaties hebben een open haard en een welness. met diëten weten ze op elke locatie goede raad.
 

Onze zorg tijdens uw vakantie

Tijdens de vakantie staat een team van vrijwilligers, waaronder een verpleegkundige, voor u klaar. Zij geven u, samen met de thuiszorg, de zorg die u nodig heeft. Daar kunt u op rekenen!

 

Activiteiten en excursies

Tijdens alle vakanties wordt u een activiteitenprogramma aangeboden. U kunt zelf kiezen of u deelneemt aan de activiteiten. Gaat u liever uw eigen gang, dan is dat ook prima. Daarnaast zijn er tijdens uw verblijf diverse mogelijkheden voor uitstapjes in de directe omgeving, zoals een bezoek aan een regionaal museum of een zomermarkt. Tijdens uw verblijf vertellen onze vrijwilligers u meer over de mogelijkheden.
 

Korting via zorgverzekeraars

Wanneer u mantelzorger bent, kan het mogelijk zijn dat uw zorgverzekeraar een deel van de vakantiekosten voor u en uw verzorgende vergoed. Raadpleeg voor meer informatie uw eigen zorgverzekeraar.
 

Gecombineerde vakanties

In een aantal vakanties is het ook mogelijk voor ouderen met een lichte tot een intensieve zorgvraag om zich in te schrijven.
 

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze arrangementen, data en tarieven? Bekijkt u het jaaroverzicht of vraag de gratis vakantiebrochure via (0318) 48 51 83 of ons contactformulier.

 
 
Handen Gasten voor entree Bosgoed