19 juni 2018

'Vanaf het begin af aan verwend!

Het zonnetje schijnt, de vogels fluiten en mevrouw Idsinga (88 jaar) en meneer Jagersma  (90 jaar) zitten in de schaduw op het terras van hun hotel aan een kopje koffie. Het is voor het paar uit Friesland de eerste keer dat ze op vakantie zijn met Allegoeds en ze vertellen er graag over.
 

Ontvangst

“De ontvangst op onze bestemming was zo welkom. We zijn gewend om alles zelf te doen, maar werden vanaf het begin af aan verwend. Vrijwilliger Henny bracht ons naar de kamers en maakte ons daar wegwijs,” vertelt mevrouw Idsinga. Meneer Jagersma vult aan: “We voelen ons gelijk thuis, het voelt heel eigen. We kunnen gewoon onszelf zijn, zo werden we ook ontvangen.”
 

Programma

Tijdens de vakantie kunnen beide gasten kiezen welke activiteiten ze willen doen en met welke uitstapjes ze meegaan. Mevrouw Idsinga heeft zich opgegeven voor het bloemschikken en doet, net als thuis, mee aan de gymnastiek. Samen met een aantal andere gasten gaan ze naar de Zandsculpturen in Garderen. Vervoer wordt voor ze geregeld en de rollator van mevrouw Idsinga kan ook mee. Daarnaast vereren ze hun kleinzoon die vlakbij woont met een bezoekje. “We zijn nu in de buurt,” aldus meneer Jagersma.
 

Drempels

Om op vakantie te gaan bleek toch best een drempel. Vorig jaar zaten ze nog in een bed & breakfast en het jaar daarvoor gingen ze met een seniorenreis naar Duitsland. Maar mevrouw Idsinga kan niet zo lang meer lopen en heeft daarvoor een rollator nodig. Ze wonen nu drie jaar in een aanleunwoning en hebben huishoudelijke hulp. Op eigen houtje op vakantie gaan, werd dus moeilijker.
 

Zekerheid

In een krant lazen ze over Allegoeds Vakanties en ze belden om meer inlichtingen. De toegestuurde brochure werd doorgebladerd, maar vooral meneer Jagersma wilde eerst de kat uit de boom kijken. De zoon van mevrouw Idsinga vroeg of ze niet eerst even wilden kijken. Ze brachten een bezoekje aan Allegoeds Groepshotel Het Bosgoed in Lunteren en waren overstag. “We wilden graag zekerheid hebben en het hotel zien. Het leek ons wel wat en toen hebben we de vakantie gereserveerd.”
 

Het is hier zo goed!

En zo is het gekomen dat ze nu op het terras van Het Bosgoed zitten met een kopje koffie. “We kunnen deze vakanties aan iedereen aanbevelen, het is hier zo goed! In onze omgeving zijn er best wat mensen voor wie zo’n vakantie ook iets zou kunnen zijn. We nemen onze schoonzus wellicht een keer meer, dan is de drempel voor haar niet zo groot.”
 

Ook zin om er even lekker tussen uit te gaan? 

Heeft u zin om er ook even lekker tussen uit te gaan? Maak dan eens kennis met onze vakanties voor senioren. U kunt kosteloos een brochure aanvragen, bellen met (0318) 48 51 83 of de brochure online bekijken.

Terug