7 november 2018

'De vrijwilligers hebben echt de tijd voor ons.'

 

“Wat zijn er toch een hoop lieve mensen.” Aan het woord is mevrouw Bredeveld (88 jaar). Ze is voor het eerst op vakantie met Allegoeds en vertelt vol lof over de vrijwilligers. “Ze zetten zich met zoveel liefde in en hebben echt de tijd voor ons. Daar gaat zoveel warmte vanuit.”

Alleengaand

“Ik moet rustig aan doen voor mijn hart en vind het fijn dat er vrijwilligers zijn die me kunnen helpen als dat nodig is. Ook komen hier veel alleengaande mensen. Zelf ben ik weduwe en vind ik het prettig dat er ook andere gasten komen die alleen zijn. Daarom heb ik voor een vakantie bij Allegoeds gekozen.” 
 

Sfeervol hotel

Ze verblijft samen met de andere vakantiegasten in groepshotel Het Bosgoed in Lunteren. Een sfeervol hotel dat geschikt is voor senioren, o.a. doordat het gelijkvloers is. Mevrouw Bredeveld is net klaar met badderen in de wellnessruimte. Een lieve vrijwilliger heeft ook haar zere benen gemasseerd, zodat deze wat prettiger aanvoelen. Ze is goed te spreken over het hotel waar ze verblijft. “Het eten is perfect, 5-sterren waard! En de kamers zijn mooi en netjes.”
 

Programma

Tijdens de vakantie is er een programma waar de gasten aan deel kunnen nemen. Deze week staat er nog een uitstapje naar de Zandsculpturen in Garderen op het programma en een bezoek aan het Pluimveemuseum. Mevrouw Bredeveld heeft al met een vrijwilliger in de rolstoelfiets een tochtje gemaakt in de omgeving. “Het is heel lang geleden dat ik gefietst heb, het was heerlijk om op deze manier buiten te zijn.”

Ook is ze meegeweest met een rondrit door de omgeving, de plaatselijke rotary zorgde voor vervoer. “Ik vind het heerlijk om er lekker op uit te gaan en zie graag wat van de wereld,” aldus mevrouw Bredeveld. “Door mijn gezondheid blijft het wat dichter bij huis, maar het maakt me eigenlijk niet uit waar ik naar toe ga.”
 

Leerzaam

“Er even tussen uit zijn is heerlijk en ook leerzaam,” vindt mevrouw Bredeveld. “Doordat je andere mensen ziet en spreekt, weet je dat je niet de enige bent en hoor je hoe anderen met hun situatie omgaan. Daar leer je zelf ook weer van. Er is ook een echtpaar te gast waarvan de vrouw hulpbehoevend is. Als je ziet hoe zorgzaam hij met zijn vrouw omgaat en zijn gezicht staat altijd vrolijk. Dat is mooi om te zien.”
 

Ook zin om er even lekker tussen uit te gaan? 

Heeft u zin om er ook even lekker tussen uit te gaan? Maak dan eens kennis met onze vakanties voor senioren. U kunt kosteloos een brochure aanvragen, bellen met (0318) 48 51 83 of de brochure online bekijken.

Terug