9 november 2017

'Hier pa, is dit niet wat voor jou?'


Vakanties met zorg en begeleiding voor ouderen

 

“Sinds het overlijden van mijn vrouw, ging ik nog wel alleen op vakantie, maar dat was niet zo gezellig. Mijn dochter kwam naar me toe met een brochure van Allegoeds Vakanties. ‘Hier pa, is dit niet wat voor jou?”. En zo is het gekomen.” Aan het woord is dhr. Brandhorst uit Hengelo, inmiddels 89 jaar oud. Hij komt samen op vakantie met mevr. Weber, een vriendin van de lagere school.
 

Weer op vakantie na overlijden partner

“Mevr. Weber is sinds het overlijden van haar man niet meer op vakantie geweest en ik vroeg haar mee. Ze had er eerst niet zo’n zin in, maar toen ze er wat meer over gelezen had, wilde ze graag mee. Inmiddels gaan we al 5 jaar samen op vakantie met Allegoeds. We zijn op dit moment te gast in Allegoeds Groepshotel Het Bosgoed, een sfeervol aangepast hotel in Lunteren.”
 

Goede begeleiding van vrijwilligers

Wat ze erg waarderen is de begeleiding van vrijwilligers tijdens van de vakanties van Allegoeds. Ze vertelt: “Hier ben je verzekerd van hulp als het nodig is. Mijn dochter wil dat ik alleen nog maar met Allegoeds op vakantie ga, dan heeft ze geen zorgen.” In de vakanties van Allegoeds komen ook mensen met een verminderde mobiliteit of een intensieve zorgvraag.


 

Een gezellig programma

Tijdens een vakantie is er een gezellig programma. Mevr. Weber: “Er is voor elk wat wils. Een creatieve tafel waar je kunt handwerken, een huifkartocht, een boottocht of een lezing van de boswachter. Zelf houden we erg van wandelen. Hier in Lunteren heb je hele goede paden met regelmatig een bankje om wat uit te rusten. Daar genieten we erg van.“

 

De vakanties zijn aan te bevelen

 “We kunnen de vakanties echt aanbevelen aan anderen. We genieten er allebei zo van. Het is altijd jammer als het weer is afgelopen. Dan ga je weer naar huis en thuis ben je alleen. Ik tel de dagen af, totdat ik weer op vakantie kan gaan,” vertelt Dhr. Brandhorst.

 

Ook zin om er even lekker tussen uit te gaan? 

Heeft u zin om er ook even lekker tussen uit te gaan? Maak dan eens kennis met onze vakanties voor senioren. U kunt kosteloos een brochure aanvragen, bellen met (0318) 48 51 83 of de brochure online bekijken.

Terug