Heeft u een vraag? Neem contact op!
 • Vakanties met of zonder zorg
 • Enthousiaste vrijwilligers
 • De mooiste locaties door heel Nederland
Lettergrootte

Genieten in het Drents-Friese Wold A/B

Hotel de Vrije Vogel, Elsloo
A Categorie A

Vakanties voor ouderen zonder zorgvraag

U heeft geen zorg nodig, maar gaat wel graag volledig verzorgd op vakantie.
Bij deze categorie zijn alle onderstaande punten op uw van toepassing:

 • U maakt geen gebruik van thuiszorg (met uitzondering van hulp bij het aan-/uittrekken van steunkousen)
 • U bent zowel binnen als buiten over langere afstanden volledig mobiel. U kunt minimaal 30 minuten aaneengesloten wandelen.
 • U gebruikt geen rollator.
 • U kunt uzelf volledig zelfstandig verzorgen, inclusief uw medicijnenbeheer
B Categorie B

Vakanties voor ouderen met een lichte zorgvraag

Kunt u zichzelf in het dagelijks leven goed redden, maar heeft u hier en daar ondersteuning nodig? Dan zijn de vakanties in categorie B geschikt voor u.

Bij deze categorie zijn onderstaande punten op u van toepassing:

 • U maakt eventueel in de ochtend en/of avond gebruik van thuiszorg.
 • In het hotel kunt u zich zelfstandig verplaatsen, zonodig met behulp van een rollator.
 • Bij uitstapjes kunt u een bus instappen en plaatsnemen op een busstoel,  eventueel met een lift.
 • U beheert zelf uw medicijnen, eventueel kunnen we u attenderen op het innemen hiervan.
Benieuwd welke categorie voor u van toepassing is? Bekijk het hier.
Genieten in het Drents-Friese Wold A/B Genieten in het Drents-Friese Wold A/B Genieten in het Drents-Friese Wold A/B Genieten in het Drents-Friese Wold A/B Genieten in het Drents-Friese Wold A/B

Bos, heide, stuifzand: het Drents-Friese Wold is één van Nederlandse mooiste en grootste nationale parken. Aan de rand van dit afwisselende natuurgebied ligt hotel De Vrije Vogel. Een gezellig en gastvrij hotel midden in het groen.

Tijdens uw vakantie is een team van vakantiebegeleiders aanwezig om u te ondersteunen en waar nodig de zorg te bieden die u thuis gewend bent. Maakt u gebruik van een rolstoel of rollator tijdens een uitstapje, dan zorgen we voor voldoende begeleiders om u te ondersteunen.

Mogelijkheden
Datum
Aantal dagen
Za 28 mei t/m za 4 juni 2022
(8 dgn)

Even buiten het dorp Elsloo ligt hotel De Vrije Vogel, met uitzicht op de velden en de bossen. De gezellige ruimtes in het hotel zijn ideaal om even tot rust te komen of juist andere gasten te ontmoeten.

In het restaurant kunt u heerlijk eten en bij mooi weer is het genieten op een van de terrassen. Of maak een wandeling langs de bloementuin en de dierenweide. Dit knusse hotel heeft alle voorzieningen in huis om u een volledig verzorgd verblijf te bezorgen. In de Vrije Vogel zal het u aan niets ontbreken.

De ruime één- en tweepersoonskamers zijn comfortabel en voorzien van een badkamer met douche en toilet, een seniorenbed en een gezellig zitje. Het hotel beschikt over aanvullende zorgfaciliteiten. In het hotel kunt u gebruik maken van gratis WiFi.

Dit hotel is een uitstekende uitvalsbasis om zowel Friesland als Drenthe te ontdekken. Het Drents-Friese Wold staat bekend om haar schoonheid en de afwisseling van bos en heide, bosmeertjes en zandverstuivingen. In de nabije omgeving vindt u Giethoorn, Assen en de Friese meren.

Tijdens uw vakantie kunt u deelnemen aan een programma met tal van activiteiten in en om het hotel en een aantal excursies. In de omgeving is van alles te zien en te doen. Denk aan de Orchideeënhoeve in Luttelgeest en Museum Valse Kunst in Vledder. Ook het gevangenismuseum in Veenhuizen en het Hunebedmuseum in Borger zijn zeker een bezoek waard. Of wat dacht u van een tocht in een fluisterbootje in Giethoorn? Het definitieve programma maken de vakantiebegeleiders bij aankomst bekend.

Eenmaal terug in het hotel kunt u deelnemen aan gezellige activiteiten, zoals een optreden, een lezing of workshop. Of misschien neemt u liever juist een momentje voor uzelf met een goed boek of de krant. Uiteraard bepaalt u zelf waar u aan deelneemt. Het is tenslotte vakantie!

A/B
1 pers. kamer € 975,- p.p.
2 pers. kamer € 920,- p.p.

 

Brochure aanvragen

Vindt u het fijn om onze vakanties rustig te bekijken? Vul het formulier en u ontvangt de Allegoeds vakantiebrochure thuis. U kunt de brochure ook downloaden.

Vrijwilligers pakket aanvragen

Lijkt het je wat om vrijwilliger te worden bij Allegoeds Vakanties? Vraag dan via onderstaand formulier het vrijwilligerspakket aan. Hier zit ook een aanmeldingsformulier bij.

Flyers pakket aanvragen

Werkt u in de zorg of heeft u met uw (vrijwilligers)werk veel contact met ouderen? Bent u misschien zelf al eens mee geweest met onze vakanties en wilt u graag anderen enthousiast maken? Vraag dan nu kosteloos ons flyerpakket aan.

Stel uw vraag

Heeft u een vraag over Allegoeds Vakanties, onze vakanties of hotels? Stel hier uw vraag en we komen er zo snel mogelijk op terug.