Heeft u een vraag? Neem contact op!
  • Vakanties met of zonder zorg
  • Enthousiaste vrijwilligers
  • De mooiste locaties door heel Nederland
Lettergrootte

Genieten in het Drents-Friese Wold B/C

Hotel de Vrije Vogel, Elsloo
B Categorie B

Vakanties voor ouderen met een lichte zorgvraag

Kunt u zichzelf in het dagelijks leven goed redden, maar heeft u hier en daar ondersteuning nodig? Dan zijn de vakanties in categorie B geschikt voor u.

Bij deze categorie zijn onderstaande punten op u van toepassing:

  • U maakt eventueel in de ochtend en/of avond gebruik van thuiszorg.
  • In het hotel kunt u zich zelfstandig verplaatsen, zonodig met behulp van een rollator.
  • Bij uitstapjes kunt u een bus instappen en plaatsnemen op een busstoel,  eventueel met een lift.
  • U beheert zelf uw medicijnen, eventueel kunnen we u attenderen op het innemen hiervan.
C Categorie C

Vakanties voor ouderen met een intensieve zorgvraag

Deze vakanties zijn voor ouderen die een lichamelijke beperking of aandoening hebben. Bent u bijvoorbeeld rolstoelgebonden of heeft u door een andere (lichamelijke) reden meer zorg nodig? Dan zijn onze vakanties in de categorie C geschikt voor u. Het begeleidingsteam verleent samen met de thuiszorg de zorg die u nodig heeft.

Benieuwd welke categorie voor u van toepassing is? Bekijk het hier.
Genieten in het Drents-Friese Wold B/C Genieten in het Drents-Friese Wold B/C Genieten in het Drents-Friese Wold B/C Genieten in het Drents-Friese Wold B/C Genieten in het Drents-Friese Wold B/C

Bos, heide, stuifzand: het Drents-Friese Wold is één van Nederlands mooiste en grootste nationale parken. Aan de rand van dit afwisselende natuurgebied ligt hotel De Vrije Vogel. Een gezellig en gastvrij hotel midden in het groen. Heeft u lichte tot intensieve zorg nodig (categorie B of C)? Dan is deze vakantie in De Vrije Vogel heel geschikt voor u.

Tijdens deze vakantie is een team van vakantiebegeleiders aanwezig. Zij zorgen voor een veilige aankomst en geven u, samen met de thuiszorg, de zorg die u nodig heeft. Samen staan ze dag en nacht voor u klaar.

Mogelijkheden
Datum
Aantal dagen
Za 18 juni t/m vr 24 juni 2022
(7 dgn)
za 20 aug t/m vr 26 aug 2022
(7 dgn)

Even buiten het dorp Elsloo ligt hotel De Vrije Vogel, met uitzicht op de velden en de bossen. De gezellige ruimtes in het hotel zijn ideaal om even tot rust te komen of juist andere gasten te ontmoeten.

In het restaurant kunt u heerlijk eten en bij mooi weer is het genieten op een van de terrassen. Of maak een wandeling langs de bloementuin en de dierenweide. Dit knusse hotel heeft alle voorzieningen in huis om u een volledig verzorgd verblijf te bezorgen, ook als u intensieve zorg nodig heeft. In de Vrije Vogel zal het u aan niets ontbreken.

De ruime één- en tweepersoonskamers zijn comfortabel en geschikt voor gasten die intensieve zorg nodig hebben. De kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, een seniorenbed en een gezellig zitje. Het hotel beschikt over aanvullende zorgfaciliteiten. In het hotel kunt u gebruik maken van gratis WiFi.

Dit hotel is een uitstekende uitvalsbasis om zowel Friesland als Drenthe te ontdekken. Het Drents-Friese Wold staat bekend om haar schoonheid en de afwisseling van bos en heide, bosmeertjes en zandverstuivingen. In de nabije omgeving vindt u Giethoorn, Assen en de Friese meren.

Bent u mantelzorger voor uw partner, vader of moeder? Dan komt er heel wat op u af. Wat ruimte voor uzelf op zijn tijd is belangrijk. Dat kan met onze vakanties. U bent samen van harte welkom. Als u dat wilt, nemen onze begeleiders de zorg van u over, zodat u ook vakantie heeft. U kunt er met elkaar op uit trekken of juist apart, met de geruststellende gedachte dat uw reisgenoot in goede handen is.

Als mantelzorger of partner heeft u de ruimte om deel te nemen aan het programma of juist zelf uw tijd in te delen met bijvoorbeeld een middagje winkelen of fietsen. Maak vooral uw wensen kenbaar. Uw naaste is uiteraard ook alleen welkom, om te genieten van een vakantie en de goede zorg van onze begeleiders.

Tijdens uw vakantie kunt u deelnemen aan een programma met tal van activiteiten in en om het hotel en een aantal excursies. Maakt u gebruik van een rollator of rolstoel tijdens een uitstapje, dan zorgen we voor voldoende begeleiders om u te ondersteunen. In de omgeving is van alles te zien en te doen. Denk aan de Orchideeënhoeve in Luttelgeest en Museum Valse Kunst in Vledder. Ook het gevangenismuseum in Veenhuizen en het Hunebedmuseum in Borger zijn zeker een bezoek waard. Of wat dacht u van een tocht in een fluisterbootje in Giethoorn? Het definitieve programma maken de vakantiebegeleiders bij aankomst bekend.

Eenmaal terug in het hotel kunt u deelnemen aan gezellige activiteiten, zoals een optreden, een lezing of workshop. Of misschien neemt u liever juist een momentje voor uzelf met een goed boek of de krant. Uiteraard bepaalt u zelf waar u aan deelneemt. Het is tenslotte vakantie!

A/B
1 pers. kamer € 940,- p.p.
2 pers. kamer € 885,- p.p.

C
1 pers. kamer € 1.050,- p.p.
2 pers. kamer € 995,- p.p.

Voor mantelzorgers geldt het tarief bij categorie A/B.

 

Brochure aanvragen

Vindt u het fijn om onze vakanties rustig te bekijken? Vul het formulier en u ontvangt de Allegoeds vakantiebrochure thuis. U kunt de brochure ook downloaden.

Vrijwilligers pakket aanvragen

Lijkt het je wat om vrijwilliger te worden bij Allegoeds Vakanties? Vraag dan via onderstaand formulier het vrijwilligerspakket aan. Hier zit ook een aanmeldingsformulier bij.

Flyers pakket aanvragen

Werkt u in de zorg of heeft u met uw (vrijwilligers)werk veel contact met ouderen? Bent u misschien zelf al eens mee geweest met onze vakanties en wilt u graag anderen enthousiast maken? Vraag dan nu kosteloos ons flyerpakket aan.

Stel uw vraag

Heeft u een vraag over Allegoeds Vakanties, onze vakanties of hotels? Stel hier uw vraag en we komen er zo snel mogelijk op terug.