Heeft u een vraag? Neem contact op!
  • Vakanties met of zonder zorg
  • Enthousiaste vrijwilligers
  • De mooiste locaties door heel Nederland
Lettergrootte

Genieten in het Drents-Friese Wold B/C

Hotel de Vrije Vogel, Elsloo
B Categorie B

Vakanties voor ouderen met een lichte zorgvraag

Kunt u zichzelf in het dagelijks leven goed redden, maar heeft u hier en daar ondersteuning nodig? Dan zijn de vakanties in de categorie B geschikt voor u.

Bij deze categorie zijn onderstaande punten op u van toepassing:

  • U maakt eventueel in de ochtend en/of avond gebruik van thuiszorg.
  • Binnen de accommodatie kunt u zich zelfstandig verplaatsen, eventueel met behulp van een rollator.
  • Bij uitstapjes kunt u een bus instappen en plaats nemen op een busstoel,  zonodig met een lift.
  • U beheert zelf uw medicijnen, eventueel kunnen we u attenderen op het innemen hiervan.
C Categorie C

Vakanties voor ouderen met een intensieve zorgvraag

Deze vakanties zijn voor ouderen die een lichamelijke beperking of aandoening hebben. Bent u bijvoorbeeld rolstoelgebonden of heeft u door een andere (lichamelijke) reden meer zorg nodig? Dan zijn onze vakanties in de categorie C geschikt voor u. Het vrijwilligersteam met o.a. een verpleegkundige en een nachtwacht verleent u, samen met de thuiszorg, de zorg die u nodig heeft.

Benieuwd welke categorie voor u van toepassing is? Bekijk het hier.
Genieten in het Drents-Friese Wold B/C Genieten in het Drents-Friese Wold B/C Genieten in het Drents-Friese Wold B/C Genieten in het Drents-Friese Wold B/C Genieten in het Drents-Friese Wold B/C

Bos, heide, stuifzand: het Drents-Friese Wold is één van Nederlandse mooiste en grootste nationale parken. Aan de rand van dit afwisselende natuurgebied ligt Groepshotel De Vrije Vogel. Een gezellige en gastvrije accommodatie te midden van het groen. In de Vrije Vogel  kunt u terecht voor A/B en B/C-vakanties (lichte tot intensieve zorgvraag). In al deze vakanties is er een team van vrijwilligers aanwezig met onder andere een verpleegkundige en een nachtwacht. Zij bieden u een veilige aankomst en geven u, samen met de thuiszorg, de zorg die u nodig heeft en staan dag en nacht voor u klaar.

Mogelijkheden
Datum
Aantal dagen
Za 5 juni t/m 11 juni
(7 dgn)
Zo 4 juli t/ za 10 juli
(7 dgn)
Za 4 september t/m vr 10 september
(7 dgn)

Even buiten het dorp Elsloo ligt hotel De Vrije Vogel, met een uitzicht op de velden en de bossen. De gezellige ruimtes in het hotel zijn ideaal om even tot rust te komen of juist andere gasten te ontmoeten. Het overdekte, warme zwembad nodigt uit om even een baantje te trekken. Indien nodig is er ook een tillift aanwezig, zodat ook gasten met een beperking kunnen genieten van het warme water. Onze vrijwilligers helpen u hier graag bij.

In het restaurant kunt u heerlijk eten en bij mooi weer is het genieten op een van de terrassen. Of maak een wandelingetje langs de bloementuin en de dierenweide. Dit knusse hotel heeft alle voorzieningen in huis om ouderen met een intensieve zorgvraag of met beginnende dementie een volledig verzorgd verblijf te bezorgen. In de Vrije Vogel zal het u aan niets ontbreken.

Dit hotel is een uitstekende uitvalsbasis om zowel Friesland als Drenthe te ontdekken tijdens uw vakantie. Het Drents-Friese Wold staat bekend om haar schoonheid en de afwisseling van bos en heide, bosmeertjes en zandverstuivingen. In de nabije omgeving vindt u Giethoorn, Assen en de Friese meren.

Bent u mantelzorger voor uw partner, vader of moeder? Dan komt er heel wat op u af. Wat ruimte voor uzelf is op zijn tijd onmisbaar. Dat kan met onze vakanties. U bent samen welkom, maar u kunt er ook voor kiezen om zelf thuis te blijven en daar op te laden. De persoon voor wie u zorgt, geniet in de tussentijd van een vakantie en is bij ons in goede handen.

Komt u samen, dan nemen onze vrijwilligers, indien gewenst, de zorg van u over, zodat het voor u ook vakantie is. U kunt er met elkaar op uit trekken of juist apart, met de geruststellende gedacht dat uw reisgenoot in goede handen is. Als mantelzorger of partner heeft u de ruimte om deel te nemen aan het programma of juist zelf uw tijd in te delen met bijvoorbeeld een middagje winkelen of fietsen. Maakt u vooral uw wensen kenbaar.

Vrijwilligers bieden u een programma aan met activiteiten in en om het hotel en excursies. Maakt u gebruik van een rollator of rolstoel tijdens een uitstapje, dan zorgen we voor voldoende vrijwilligers om u te begeleiden. In de omgeving zijn er diverse mogelijkheden om er op uit te gaan, onder andere de Orchideeënhoeve in Luttelgeest en Museum Vledder met haar ‘valse kunst’. Ook het gevangenismuseum in Veenhuizen of het Hunebedmuseum in Borger zijn zeker een bezoek waard. Of wat dacht u van een tocht in een fluisterbootje in Giethoorn? Onze vrijwilligers vertellen u graag meer over het uiteindelijke programma wanneer u in Friesland bent.

Eenmaal terug in het hotel kunt u deelnemen aan gezellige activiteiten, zoals een optreden, een lezing of workshop. Of juist een momentje voor uzelf nemen met een goed boek of de krant. Uiteraard bepaalt u zelf waar u wel of niet aan deelneemt. Het is tenslotte vakantie!

A/B
1 pers. kamer € 895,- p.p.
2 pers. kamer € 840,- p.p.

C
1 pers. kamer € 1.005,- p.p.
2 pers. kamer € 950,- p.p.

Voor mantelzorgers en begeleiders geldt het tarief zoals vermeld bij categorie A/B.

 

Brochure aanvragen

Vindt u het fijn om onze vakanties rustig te bekijken in onze brochure. Vul het formulier en u ontvangt ‘m thuis of download hier de brochure.

Vrijwilligers pakket aanvragen

Lijkt het je wat om vrijwilliger te worden bij Allegoeds Vakanties? Vraag dan nu meer informatie en een aanmeldingsformulier aan via het formulier.

Flyers pakket aanvragen

Werkt u in de zorg of heeft u met uw (vrijwilligers)werk veel contact met ouderen? Of bent u zelf al eens meegeweest met onze vakanties en wilt u graag anderen enthousiast maken? Vraag dan nu kosteloos ons flyerpakket aan.

Stel uw vraag

Heeft u een vraag over Allegoeds Vakanties, onze vakanties of locaties? Stel uw vraag en we komen er spoedig op terug.