Heeft u een vraag? Neem contact op!
 • Vakanties met of zonder zorg
 • Enthousiaste vrijwilligers
 • De mooiste locaties door heel Nederland
Lettergrootte

Ontdek verrassend Drenthe

Hotel De Oringer Marke
A Categorie A

Vakanties voor ouderen zonder zorgvraag

U heeft geen zorg nodig, maar gaat wel graag volledig verzorgd op vakantie.
Bij deze categorie zijn alle onderstaande punten op uw van toepassing:

 • U maakt geen gebruik van thuiszorg (met uitzondering van hulp bij het aan-/uittrekken van steunkousen)
 • U bent zowel binnen als buiten over langere afstanden volledig mobiel. U kunt minimaal 30 minuten aaneengesloten wandelen.
 • U gebruikt geen rollator.
 • U kunt uzelf volledig zelfstandig verzorgen, inclusief uw medicijnenbeheer
B Categorie B

Vakanties voor ouderen met een lichte zorgvraag

Kunt u zichzelf in het dagelijks leven goed redden, maar heeft u hier en daar ondersteuning nodig? Dan zijn de vakanties in categorie B geschikt voor u.

Bij deze categorie zijn onderstaande punten op u van toepassing:

 • U maakt eventueel in de ochtend en/of avond gebruik van thuiszorg.
 • In het hotel kunt u zich zelfstandig verplaatsen, zonodig met behulp van een rollator.
 • Bij uitstapjes kunt u een bus instappen en plaatsnemen op een busstoel,  eventueel met een lift.
 • U beheert zelf uw medicijnen, eventueel kunnen we u attenderen op het innemen hiervan.
Benieuwd welke categorie voor u van toepassing is? Bekijk het hier.
Ontdek verrassend Drenthe Ontdek verrassend Drenthe Ontdek verrassend Drenthe Ontdek verrassend Drenthe Ontdek verrassend Drenthe Ontdek verrassend Drenthe

In Zuidoost-Drenthe, net boven Emmen, ligt het mooie dorp Odoorn. Hier vindt u de rust, de ruimte en het groen van oorspronkelijk agrarische brinkdorpen met hun oude boerderijen. Hotel De Oringer Marke heeft een karakteristieke uitstraling en staat in het centrum van Odoorn. Rondom het hotel zijn vele fiets- en wandelmogelijkheden.

Mogelijkheden
Datum
Aantal dagen
Zo 18 sep t/m vr 23 sep 2022
(6 dgn)

De Oringer Marke is speciaal ingericht voor ouderen. U voelt zich hier snel thuis. Het warm en sfeervol ingerichte hotel heeft een terras op het zuiden waar u heerlijk van de zon kunt genieten. Met minder goed weer kunt u toch buiten zitten op het verwarmde en overdekte terras met buitenhaard. Binnen kunt u rustig een boek lezen in de sfeervolle lounge of in de serre, of lekker ontspannen in de sauna. Verder beschikt het hotel over bowlingbanen en kunt u fietsen of E-bikes huren voor een fietstocht in de omgeving.

Alle hotelkamers op de hoger gelegen etages zijn met de lift goed bereikbaar. U kunt in het hele hotel gebruik maken van WiFi.

In dit driesterren superior hotel beschikken de kamers over een douche, toilet, kluisje en televisie. Er zijn 20 kamers zonder drempels en met een verhoogd toilet. Voor mindervaliden is één aangepaste kamer ingericht.

Hotel De Oringer Marke ligt aan de Brink in Odoorn: een ideaal uitgangspunt voor fiets- en wandeltochten door de prachtige natuur van de Drentse Hondsrug. Het landschap bestaat uit een karakteristieke combinatie van natuur en oude esdorpen. In de directe omgeving vindt u veel hunebedden. In Borger kunt u het Hunebedmuseum bezoeken.

Het programma bestaat uit diverse uitstapjes en excursies. In de omgeving vindt u tal van bezienswaardigheden, zoals het museumdorp Orvelte, Wildlands Adventure Zoo Emmen, Versteend leven in Drouwen, het Hunebedmuseum in Borger, de Nabershof in Emmen en de Advocaatmakerij van Boerin Agnes (bekend van Boer zoekt Vrouw). Op een aantal avonden bieden we u entertainment aan in het hotel. Hoe het definitieve programma eruitziet, vertellen de vakantiebegeleiders als u arriveert in het hotel. Laat u tijdens deze vakantie verrassen door Drenthe!

1-pers. kamer € 830,- p.p.

2-pers. kamer € 760,- p.p.

Brochure aanvragen

Vindt u het fijn om onze vakanties rustig te bekijken? Vul het formulier en u ontvangt de Allegoeds vakantiebrochure thuis. U kunt de brochure ook downloaden.

Vrijwilligers pakket aanvragen

Lijkt het je wat om vrijwilliger te worden bij Allegoeds Vakanties? Vraag dan via onderstaand formulier het vrijwilligerspakket aan. Hier zit ook een aanmeldingsformulier bij.

Flyers pakket aanvragen

Werkt u in de zorg of heeft u met uw (vrijwilligers)werk veel contact met ouderen? Bent u misschien zelf al eens mee geweest met onze vakanties en wilt u graag anderen enthousiast maken? Vraag dan nu kosteloos ons flyerpakket aan.

Stel uw vraag

Heeft u een vraag over Allegoeds Vakanties, onze vakanties of hotels? Stel hier uw vraag en we komen er zo snel mogelijk op terug.