Heeft u een vraag? Neem contact op!
 • Vakanties met of zonder zorg
 • Enthousiaste vrijwilligers
 • De mooiste locaties door heel Nederland
Lettergrootte

Ontdek Waterrijk Weerribben-Wieden

Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
A Categorie A

Vakanties voor ouderen zonder zorgvraag

U heeft geen zorg nodig, maar gaat wel graag volledig verzorgd op vakantie.
Bij deze categorie zijn alle onderstaande punten op uw van toepassing:

 • U maakt geen gebruik van thuiszorg (hulp bij aan-/uittrekken van steunkousen uitgezonderd)
 • U bent zowel binnen als buiten over langere afstanden volledig mobiel. U kunt minimaal 30 minuten aaneengesloten wandelen.
 • U gebruikt geen rollator.
 • U bent in staat uzelf volledig zelfstandig te verzorgen, inclusief uw medicijnenbeheer
B Categorie B

Vakanties voor ouderen met een lichte zorgvraag

Kunt u zichzelf in het dagelijks leven goed redden, maar heeft u hier en daar ondersteuning nodig? Dan zijn de vakanties in de categorie B geschikt voor u.

Bij deze categorie zijn onderstaande punten op u van toepassing:

 • U maakt eventueel in de ochtend en/of avond gebruik van thuiszorg.
 • Binnen de accommodatie kunt u zich zelfstandig verplaatsen, eventueel met behulp van een rollator.
 • Bij uitstapjes kunt u een bus instappen en plaats nemen op een busstoel,  zonodig met een lift.
 • U beheert zelf uw medicijnen, eventueel kunnen we u attenderen op het innemen hiervan.
Benieuwd welke categorie voor u van toepassing is? Bekijk het hier.
Ontdek Waterrijk Weerribben-Wieden Ontdek Waterrijk Weerribben-Wieden Ontdek Waterrijk Weerribben-Wieden

Bossen, heidevelden en glooiende heuvels: In het midden van de Nationale Parken Weerribben-Wieden en het Dwingelderveld ligt Buitengoed Fredeshiem. Deze groene plek staat garant  voor een heerlijke, ontspannen  vakantie.

Mogelijkheden
Datum
Aantal dagen
Za 17 juli t/m za 24 juli
(8 dgn)

Het hotel beschikt over 35 één- en tweepersoonskamers, een gezellig restaurant en een sfeervolle, warme huiskamer. Er zijn verschillende terrassen en de wandelpaden van het bosrijke buitengoed nodigen uit voor een heerlijk buitenzijn. Het hotel is gelijkvloers en rolstoeltoegankelijk. Er is een ruime foyer met receptie en souvenirverkoop. In het restaurant is er iedere dag een ruime keuze uit heerlijke verse producten bij het ontbijt- en lunchbuffet. Ook het driegangendiner wordt hier geserveerd. U kunt in het hele hotel gratis gebruik maken van WiFi.

Alle kamers zijn voorzien van toilet en douche, televisie en boxspringbedden. Bedverhoging of een hoog/laag-bed is mogelijk en ook andere hulpmiddelen zoals douchestoelen zijn waar nodig beschikbaar. Er is een oproepsysteem via de telefoon op de kamers. De kamers liggen op de begane grond en zijn comfortabel en sfeervol ingericht. U voelt zich er zeker op uw gemak.

Water en land wisselen elkaar af in Nationaal Park Weerribben-Wieden, waar het waterrijke Giethoorn onderdeel van uitmaakt. Steenwijk zelf is een oude vestingstad met een jachthaven en grachten en stadswallen die dateren uit de tijd van de Tachtigjarige Oorlog. Op een steenworp afstand liggen gezellige dorpjes als het bosrijke Vledder en Havelte en stadjes als Blokzijl, Vollenhove, Meppel en Zwolle.

Vrijwilligers bieden u een programma aan met activiteiten in en om het hotel en excursies. In de omgeving van Steenwijk vindt u tal van bezienswaardigheden en excursiemogelijkheden, zoals de Orchideeënhoeve in Luttelgeest en het museumdorp Orvelte. Op enkele avonden zal er entertainment in het hotel aangeboden worden. Tijdens uw verblijf vertellen onze vrijwilligers u graag meer over de mogelijkheden en het uiteindelijke programma. Zeker is wel; op Buitengoed Fredeshiem zult u beslist een heerlijke en afwisselende vakantie beleven!

1 pers. kamer € 975,- p.p.
2 pers. kamer € 925,- p.p.

Brochure aanvragen

Vindt u het fijn om onze vakanties rustig te bekijken in onze brochure. Vul het formulier en u ontvangt ‘m thuis of download hier de brochure.

Vrijwilligers pakket aanvragen

Lijkt het je wat om vrijwilliger te worden bij Allegoeds Vakanties? Vraag dan nu meer informatie en een aanmeldingsformulier aan via het formulier.

Flyers pakket aanvragen

Werkt u in de zorg of heeft u met uw (vrijwilligers)werk veel contact met ouderen? Of bent u zelf al eens meegeweest met onze vakanties en wilt u graag anderen enthousiast maken? Vraag dan nu kosteloos ons flyerpakket aan.

Stel uw vraag

Heeft u een vraag over Allegoeds Vakanties, onze vakanties of locaties? Stel uw vraag en we komen er spoedig op terug.