Heeft u een vraag? Neem contact op!
  • Eropuit in eigen land
  • Vakanties met zorg en aandacht
  • Kom alleen of samen genieten
Lettergrootte

Een dag uit het leven van een vakantiebegeleider bij Allegoeds

7.00 uur
Vroeg uit de veren en eventueel ondersteunen van de thuiszorg bij de verzorging van de gasten. Voor de vroege vogels regelen we een kopje thee met een beschuitje.

8.30 uur
De gasten druppelen binnen voor het ontbijt. Een gezellig praatje hoort daarbij: “hebt u lekker geslapen?” Ouderen die dat nodig hebben, begeleiden we bij het ontbijt.

9.45 uur
Bewegen op muziek met allerlei oefeningen om de spieren los te maken. Dat levert vaak veel vrolijkheid op.

10.15 uur
Koffie en thee inschenken voor de gasten en een lekker koekje uitdelen. Aansluitend mee met het uitstapje of juist ’thuis’ blijven en een spelletje doen, een ritje met de (rolstoel)fiets maken of gasten aan de creatieve tafel ondersteunen bij een handwerkje.

12.30 uur
Ook tijdens de lunch geven we de ouderen die dat nodig hebben een helpende hand. Tijdens het eten is er genoeg om met elkaar over te hebben. Daarna krijgen de gasten de mogelijkheid om iets voor zichzelf te doen. De één doet een dutje, de ander leest een boek. Vaak heb je als vrijwilliger wat ruimte voor jezelf.

14.00 uur
Mee met het uitstapje of juist ’thuis’ blijven. Als we zelf de sjoelbak pakken, staan er al snel heel wat mensen om ons heen die graag meedoen. De hele dag door sta je overigens klaar voor eventuele vragen van gasten.

17.30 uur
Diner wordt aan tafel geserveerd. Lekker genieten van wat er voor je is klaargemaakt. Aansluitend nemen we als vrijwilligersteam de dag met elkaar door. Waar moeten we op letten? Wie van de gasten heeft extra aandacht nodig? Wat staar er voor de volgende dag op het programma?

20.00 uur
Tijd voor koffie of thee en het avondprogramma. Als gasten niet mee willen doen, is dat prima. Ze krijgen alle ruimte om iets voor zichzelf te doen. Na het entertainment praten we nog wat na en verlenen we samen met de thuiszorg zorg aan gasten die dat nodig hebben.

22.45 uur
De vrijwilligers keuvelen onderling nog wat na en gaan daarna lekker naar bed.