Beginnende dementie

Datum: 24 juni - 29 juni
Soort vakantie: Beginnende dementie
Accommodatie: Hotel De Vrije Vogel
Categorie: D
1-persoonskamer: € 770
2-persoonskamer: € 720
Bijzonderheden: Genieten in het Drents-Friese Wold D - Mantelzorger/Begeleider 6 dgn


Vakantie voor ouderen met dementie
 

Er even lekker tussenuit… volledig verzorgd vakantie vieren en leuke uitstapjes maken. U bent van harte welkom om samen met uw partner, vader of moeder met beginnende dementie van een vakantie te genieten. Onze vrijwilligers staan dag en nacht voor u beiden klaar en bezorgen u graag een ontspannen vakantie waarin u zelf het tempo kunt bepalen. Gasten met beginnende dementie zijn uiteraard ook alleen welkom in onze vakanties.
 

Genieten in het Drents-Friese Wold

Op de grens van Friesland en Drenthe ligt één van de grootste en mooiste nationale parken van Nederland: Het Drents-Friese Wold. Aan de rand van dit prachtige natuurgebied ligt Groepshotel De Vrije Vogel. Een gezellige en gastvrije accommodatie te midden van het groen.

Vrijwilligers bieden u een programma aan met activiteiten in en om het hotel en excursies. In de omgeving zijn er diverse mogelijkheden om er op uit te gaan, o.a. de Orchideeënhoeve in Luttelgeest en Museum Vledder met haar ‘valse kunst’. Of wat dacht u van een tocht in een luisterbootje in Giethoorn? Onze vrijwilligers vertellen u graag meer over het uiteindelijke programma wanneer u in Elsloo bent. Eenmaal terug in het hotel kunt u deelnemen aan gezellige activiteiten, zoals een optreden of een quiz. Uiteraard bepaalt u zelf waar u wel of niet aan deelneemt. Het is tenslotte uw vakantie!
 

Vakantie met zorg

Tijdens deze vakantie geeft een team van vrijwilligers, met o.a. een verpleegkundige en nachtwacht, u samen met de thuiszorg de zorg u nodig heeft. Dit alles natuurlijk in overleg met u. Ontvangt u thuis zorg, dan assisteren we u graag bij het aanvragen van thuiszorg op uw vakantiebestemming.

 

Voor mantelzorgers

Komt u als mantelzorger ook genieten van een volledig verzorgd verblijf? Er zijn mogelijkheden genoeg, ook als uw partner, vader of moeder te maken heeft met dementie. Onze vrijwilligers staan dag en nacht voor u beiden klaar en bezorgen u graag een ontspannen vakantie waarin u zelf het tempo kunt bepalen.

Als mantelzorger of partner heeft u de ruimte om deel te nemen aan het programma of juist zelf uw tijd in te delen met wellicht een middagje winkelen of fietsen. Maakt u vooral uw wensen kenbaar. Gasten met beginnende dementie zijn uiteraard ook alleen welkom in onze vakanties.


Voor wie is deze vakantie?

Ouderen uit de vakantiecategorie D (dementie) kunnen zich inschrijven voor deze vakantie. U bent als mantelzorger, partner, vriend(in) of kind ook van harte welkom.

 

Verblijf

Uw verblijf is op basis van volpension (incl. koffie en thee) en is inclusief begeleiding en activiteiten. Wanneer u een uitstapje maakt, zorgt Allegoeds voor passend vervoer, u betaalt alleen eventuele entreekosten en consumpties. Aanvullende drankjes, de van deur-tot-deur-service, een annuleringsverzekering en/of een reis- en bagageverzekering zijn niet inbegrepen.
 

Accommodatie

Hotel De Vrije Vogel is een gezellige en gastvrije accommodatie. De kamers zijn comfortabel en rolstoeltoegankelijk en het verwarmde binnenzwembad nodigt uit voor een duik.

 

“Vol vertrouwen mijn man overgedragen aan de zorgvrijwilligers, ook in de nacht.”

 

Tarief

U betaalt voor dit arrangement p.p. € 880,- voor een 1-persoons- en € 830,- voor een 2-persoonskamer. Voor mantelzorgers en begeleiders (categorie A/B) is het tarief p.p. € 770,- voor een 1-persoons- en € 720,- voor een 2-persoonskamer.

U kunt, indien gewenst, gebruik maken van onze deur-tot-deur-service. Hier zijn extra kosten aan verbonden. Het is mogelijk om aanvullend een annuleringsverzekering af te sluiten, de premiekosten zijn eenmalig € 63,-.

 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een ingevuld aanmeldingsformulier naar ons toe te sturen. U kunt het aanmeldingsformulier van onze website downloaden. Wilt u het formulier liever thuis ontvangen? Vraag het dan kosteloos aan via (0318) 48 51 83 of via ons contactformulier.


Aanvullende informatie

  • Mocht het vakantietarief voor u te hoog zijn, dan zijn er diverse mogelijkheden voor het verkrijgen van een korting. U kunt dit aangeven op uw aanmeldingsformulier.

  • Allegoeds Vakanties organiseert al meer dan 45 jaar vakanties voor ouderen. Heeft u interesse in onze andere vakanties, kijkt u dan gerust verder in het overzicht van al onze vakanties.

  • Heeft u vragen of wilt u kosteloos onze vakantiebrochure ontvangen? Bel met (0318) 48 51 83 of gebruik ons contactformulier.