Heeft u een vraag? Neem contact op!
  • Eropuit in eigen land
  • Vakanties met zorg en aandacht
  • Kom alleen of samen genieten
Lettergrootte

Missie en visie

Ook op latere leeftijd willen mensen onbezorgd op vakantie. Ongeacht fysieke of financiële beperkingen. Want vakantie is een middel voor ontmoeting en verbinding en draagt daardoor bij aan het welzijn van senioren. Door maatwerk, hulp en begeleiding maakt Stichting Allegoeds een onbezorgde vakantie mogelijk.

Onze missie: nooit te oud voor vakantie!

Wij geloven dat een onbezorgde vakantie bijdraagt aan het welzijn van senioren. We vinden daarom dat je nooit te oud bent om vakantie te vieren. Op vakantie gaan is voor mensen boven de 75 jaar en hun mantelzorgers niet altijd meer vanzelfsprekend. Vaak heeft een oudere gast extra begeleiding nodig, zowel bij het boeken als bij de vakantie zelf. Wij willen dat alle mensen van gevorderde leeftijd – ongeacht eventuele fysieke of financiële beperkingen – in ieder geval één keer per jaar op vakantie kunnen gaan. Zodat zij anderen kunnen ontmoeten, in verbinding kunnen zijn met anderen en ook op latere leeftijd het leven kunnen vieren. Alle medewerkers en vrijwilligers van Stichting Allegoeds dragen hieraan bij vanuit bezieling en betrokkenheid.

‘Mijn vrouw voelt bij jullie dat ze deel is van de maatschappij. Mooi wat jullie doen met mensen. Dat is goud waard!’


BEGELEIDING OP MAAT
Onze kracht zit in het ontzorgen van senioren die op vakantie gaan. Dat begint al bij het boeken van de vakantie. We nemen ruim de tijd om mee te denken met onze gasten en hen goed te informeren. Eenmaal op vakantie zorgen onze vakantiebegeleiders met bezieling voor onze gasten. Ongeacht of zij wel of geen, lichte of intensieve zorg nodig hebben, onze gasten kunnen rekenen op een geheel verzorgde vakantie met begeleiding op maat. Ook de gasten met beginnende dementie.

‘De persoonlijke zorg en aandacht heeft ons erg goed gedaan.’  


UITGERUSTE MANTELZORGERS

Onbezorgd op vakantie kunnen gaan is ook belangrijk voor de mantelzorger. Zijn of haar inzet is vaak onmisbaar voor het welzijn van de oudere. Om goed te kunnen zorgen voor je naaste, moet je zelf ook uitgerust zijn. Onbezorgd op vakantie betekent voor de mantelzorger: even ontzorgd worden en genieten van elkaars gezelschap, of juist de mogelijkheid om even afstand te kunnen nemen van het zorgen.


AANGEPASTE HOTELS
Niet elke locatie is geschikt voor senioren. Stichting Allegoeds beschikt daarom over een eigen locatie – groepshotel Het Bosgoed – die aan alle eisen voldoet. Dezelfde kwaliteitseisen hanteren we voor de hotels waarmee we samenwerken, zodat we vakanties door heel Nederland kunnen aanbieden, passend bij de behoeften van onze gasten.


ONBEZORGD, OOK MET EEN SMALLE BEURS
Senioren met een laag inkomen, die zich geen vakantie kunnen veroorloven, willen we financieel tegemoet komen. Zo kunnen ook mensen met een smalle beurs op vakantie.