Heeft u een vraag? Neem contact op!
  • Vakanties met of zonder zorg
  • Enthousiaste vrijwilligers
  • De mooiste locaties door heel Nederland
Lettergrootte

Missie en visie

De stichting wil alle goeds bieden aan mensen die hulp, zorg en aandacht nodig hebben. We richten ons daarin in het bijzonder op mensen met een fysieke en/of sociale beperking en mensen met een smalle beurs.

Concreet bieden we (aangepaste) vakanties voor ouderen aan onder de naam Allegoeds Vakanties. Ook hebben we een toonaangevend, volledig aangepast groepshotel waarin we onze gasten met een zorgvraag een warm welkom bieden. Groepshotel Het Bosgoed ligt in een bosrijke omgeving in Lunteren. Door onze activiteiten voelen mensen zich (weer) gezien, voelen ze zich minder eenzaam of zijn weer voldoende opgeladen om hun situatie aan te kunnen.

‘Mijn vrouw voelt bij jullie dat ze deel is van de maatschappij. Mooi wat jullie doen met mensen. Dat is goud waard!’

Ieder mens is waardevol

Stichting Allegoeds organiseert mogelijkheden voor ontspanning, ontmoeting en bezinning. Hiermee willen we ruimte creëren voor kwetsbare mensen om een pas op de plaats te maken, zodat zij tot zichzelf kunnen komen. Persoonlijke aandacht van mens tot mens staat hierbij centraal, vanuit de gedachte dat ieder mens waardevol is en een belangrijk deel van onze samenleving uitmaakt. Door deze aanpak voelen mensen zich (weer) gezien. Onze gasten typeren ons als een warme, menselijke organisatie.

‘De persoonlijke zorg en aandacht heeft ons erg goed gedaan.’  

Werken vanuit bezieling en betrokkenheid

Medewerkers en vrijwilligers van Stichting Allegoeds werken vanuit bezieling en betrokkenheid voor de gasten. Daarbij staan we erom bekend dat we soms het onmogelijke mogelijk maken. Wij staan midden in de samenleving en willen met anderen samenwerken. In ons handelen streven we naar een goed evenwicht tussen persoonlijke aandacht en persoonlijke vrijheid van onze gasten. De wensen van onze gasten staan daarbij steeds centraal.