Heeft u een vraag? Neem contact op!
  • Vakanties met of zonder zorg
  • Enthousiaste vrijwilligers
  • De mooiste locaties door heel Nederland
Lettergrootte

Aanmelden en reisvoorwaarden

AANMELDEN
Zin in vakantie gekregen? Meld u dan aan en geniet van de voorpret. U kunt het aanmeldingsformulier hier downloaden of gratis opvragen bij ons kantoor via telefoon (0318) 48 51 83. Vergeet niet om per persoon een formulier in te vullen.

Na het opsturen van het aanmeldingsformulier krijgt u binnen twee weken een ontvangstbevestiging. Soms zijn er meer gegadigden dan plaatsen voor een vakantie. Is de vakantie van uw keuze al volgeboekt, dan laten we u dit weten. U kunt dan kiezen voor een andere vakantie of we plaatsen u op de wachtlijst, als u dat liever wilt. Uiteraard kunt u in dat geval ook besluiten om van de vakantie af te zien. Boek uw vakantie in ieder geval zo vroeg mogelijk om teleurstellingen te voorkomen.

BOEKINGSKOSTEN
Per boeking brengt Allegoeds Vakanties € 35,- reserveringskosten in rekening en daarnaast € 5,- per persoon voor de verplichte bijdrage aan Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR).

BEOORDELING VAN UW AANMELDING
Aan de hand van het aanmeldingsformulier bepalen we hoeveel en welke hulp u tijdens uw vakantie nodig heeft. Vul het formulier daarom zo volledig mogelijk in. Heeft u meer hulp nodig dan wij kunnen bieden? Dan is een vakantie met Allegoeds Vakanties niet verantwoord en kunnen wij uw aanmelding helaas niet accepteren. Ook als tijdens uw vakantie blijkt dat u meer of andere zorg nodig heeft dan u van tevoren heeft doorgegeven, moet u mogelijk uw vakantie afbreken. Heeft u vragen over het aanmeldingsformulier? Neem dan gerust contact met ons op.

ANNULERING
Uw aanmelding is definitief als u van Allegoeds Vakanties een schriftelijke reserveringsbevestiging heeft ontvangen. Als u vanaf dat moment uw vakantie wilt annuleren, zijn daar kosten aan verbonden. Het gaat om de volgende kosten per persoon:

  • bij annulering tot 12 weken voor aanvang: € 60,-
  • bij annulering van 12 weken tot 4 weken voor aanvang: 50% van uw vakantietarief
  • bij annulering van vier weken tot een week voor aanvang: 75% van uw vakantietarief
  • bij annulering binnen 1 week voor aanvang: 90% van uw vakantietarief
  • bij annulering op of na de dag van aanvang: het volledige bedrag van uw vakantie

U kunt uw vakantie alleen schriftelijk annuleren, met opgaaf van redenen.

ANNULERINGSVERZEKERING
Om eventuele annuleringskosten te voorkomen, raden we u aan om een annuleringsverzekering af te sluiten. Via Allegoeds Vakanties kost een annuleringsverzekering € 72,50 per persoon per vakantie. Is de reissom minder dan € 750,-, dan is de premie € 50,-. Dit bedrag komt bovenop de kosten van uw vakantie. Deze verzekering vergoedt de annuleringskosten wanneer u wegens ziekte of andere zwaarwegende redenen uw vakantie moet afzeggen. De premiekosten en de verplichte SGR-bijdrage kunt u niet terug ontvangen. Op het aanmeldingsformulier kunt u aangeven of u een annuleringsverzekering via Allegoeds Vakanties wilt afsluiten. Bij uw reserveringsbevestiging ontvangt u informatie over de annuleringsverzekering. U kunt uiteraard ook bij een andere verzekeraar een annuleringsverzekering afsluiten.

REIS- EN BAGAGEVERZEKERING
Een reis- en bagageverzekering zit niet inbegrepen in de reissom van Allegoeds Vakanties. Wanneer u uw reis en bagage wilt verzekeren, raden wij u aan zelf een verzekering af te sluiten met een verzekeraar naar keuze. Stichting Allegoeds kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies of diefstal van uw persoonlijke eigendommen.

BETALING
Twaalf weken voor de start van uw vakantie ontvangt u van ons een factuur met acceptgiro voor de reissom en de boekingskosten. De factuur voor de annuleringsverzekering ontvangt u bij de bevestiging van uw boeking. Wanneer u gebruik maakt van de deur-tot-deur-service, nemen we deze kosten ook mee in de factuur. Vormt de betalingsdatum een probleem voor u? Neem dan contact op met ons kantoor. Als het vakantietarief voor u een bezwaar is, dan zijn er verschillende mogelijkheden om u tegemoet te komen. Hier kunt u daar meer over lezen.

WIJZIGING VAKANTIE
Tot acht weken voor de start van uw vakantie kunt u ons vragen om uw vakantie om te boeken naar een andere vakantie. Wij doen dan ons uiterste best om dat voor u te regelen. Wijzigingen in uw boeking, of dat nu veranderen van vakantieperiode of locatie is, of het annuleren door uw kamergenoot, kunnen extra kosten met zich meebrengen. Daarnaast brengen we u bij wijziging € 45,- administratiekosten in rekening.

NIET DOORGAAN VAN EEN VAKANTIE
Bij onvoldoende aanmeldingen heeft Allegoeds Vakanties het recht om een vakantie af te gelasten. In dat geval ontvangt u uiterlijk twee weken van tevoren bericht. Wij zoeken dan samen met u naar een alternatieve vakantie. Is er geen alternatief? Dan krijgt u het volledige bedrag (met uitzondering van de kosten van de annuleringsverzekering) van ons terug.