Heeft u een vraag? Neem contact op!
  • Eropuit in eigen land
  • Vakanties met zorg en aandacht
  • Kom alleen of samen genieten
Lettergrootte

Reisvoorwaarden

ANNULERING
Uw aanmelding is definitief als u van Allegoeds Vakanties een schriftelijke reserveringsbevestiging heeft ontvangen. Als u vanaf dat moment uw vakantie wilt annuleren, zijn daar kosten aan verbonden. Het gaat om de volgende kosten per persoon:

  • bij annulering tot 12 weken voor aanvang: € 60,-
  • bij annulering van 12 weken tot 4 weken voor aanvang: 50% van uw vakantietarief
  • bij annulering van vier weken tot een week voor aanvang: 75% van uw vakantietarief
  • bij annulering binnen 1 week voor aanvang: 90% van uw vakantietarief
  • bij annulering op of na de dag van aanvang: het volledige bedrag van uw vakantie

U kunt uw vakantie zowel telefonisch als schriftelijk annuleren.

ANNULERINGSVERZEKERING
Om eventuele annuleringskosten te voorkomen, raden we u aan om een annuleringsverzekering af te sluiten. Bij vrijwel alle maatschappijen heeft u – na onze schriftelijke bevestiging van uw boeking – 7 dagen de tijd om een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten.

REIS- EN BAGAGEVERZEKERING
Een reis- en bagageverzekering zit niet inbegrepen in de reissom van Allegoeds Vakanties. Wanneer u uw reis en bagage wilt verzekeren, raden wij u aan zelf een verzekering af te sluiten met een verzekeraar naar keuze. Stichting Allegoeds kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies of diefstal van uw persoonlijke eigendommen. Ook kan Stichting Allegoeds niet aansprakelijk gesteld worden voor (letsel)schade door ongevallen of overmacht in de vakantie of tijdens de zorgverlening.

BETALING
Zestien weken voor de start van uw vakantie ontvangt u van ons een factuur voor de reissom, de reserveringskosten en de bijdrage aan Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Wanneer u gebruik maakt van de deur-tot-deur-service, nemen we deze kosten ook mee in de factuur. We verzoeken u deze factuur binnen 14 dagen te betalen. Vormt de betalingsdatum een probleem voor u? Neem dan contact op met ons kantoor.

WIJZIGING VAKANTIE
Tot zestien weken voor de start van uw vakantie kunt u ons vragen om uw vakantie om te boeken naar een andere vakantie. Wij doen dan ons uiterste best om dat voor u te regelen. Wijzigingen in uw boeking, of dat nu veranderen van vakantieperiode of locatie is, of het annuleren door uw kamergenoot, kunnen extra kosten met zich meebrengen. Daarnaast brengen we u bij wijziging € 45,- administratiekosten in rekening.

Wij vinden het belangrijk dat u een onbezorgde vakantie heeft. Is uw gezondheid veranderd? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door, zodat we de tijd hebben om bijvoorbeeld extra zorg voor u te regelen. Ook als er wijzigingen in uw mobiliteit zijn, horen wij dat graag. Mogelijk past u dan niet meer in de groep waarvoor u zich heeft opgegeven. We zoeken dan samen naar een oplossing.

NIET DOORGAAN VAN EEN VAKANTIE
Bij onvoldoende aanmeldingen heeft Allegoeds Vakanties het recht om een vakantie te annuleren. In dat geval ontvangt u uiterlijk twee weken van tevoren bericht. Wij zoeken dan samen met u naar een alternatieve vakantie. Is er geen alternatief? Dan krijgt u het volledige bedrag van ons terug.

ZIEKTE
U kunt erop vertrouwen dat u bij ons in goede handen bent. Ziek worden kan echter overal en dus ook bij ons. U kunt ons hiervoor niet aansprakelijk stellen en deelname is op eigen verantwoording. Wordt u tijdens uw vakantie ziek, dan bekijken we in overleg met u of u de vakantie kunt voortzetten. Lukt dit niet, dan verzoeken we u om naar huis te gaan. Uw niet genoten reisdagen kunt u bij uw eigen annuleringsverzekering indienen.

U kunt de aanvullende informatie en reisvoorwaarden hier nalezen.