Heeft u een vraag? Neem contact op!
  • Eropuit in eigen land
  • Vakanties met zorg en aandacht
  • Kom alleen of samen genieten
Lettergrootte

Reisvoorwaarden

ANNULERING
Uw aanmelding is definitief als u van Allegoeds Vakanties een schriftelijke reserveringsbevestiging heeft ontvangen. Als u vanaf dat moment uw vakantie wilt annuleren, zijn daar kosten aan verbonden. Het gaat om de volgende kosten per persoon:

  • bij annulering tot 12 weken voor aanvang: € 60,-
  • bij annulering van 12 weken tot 4 weken voor aanvang: 50% van uw vakantietarief
  • bij annulering van vier weken tot een week voor aanvang: 75% van uw vakantietarief
  • bij annulering binnen 1 week voor aanvang: 90% van uw vakantietarief
  • bij annulering op of na de dag van aanvang: het volledige bedrag van uw vakantie

U kunt uw vakantie zowel telefonisch als schriftelijk annuleren.

REIS- EN BAGAGEVERZEKERING
Een reis- en bagageverzekering zit niet inbegrepen in de reissom van Allegoeds Vakanties. Wanneer u uw reis en bagage wilt verzekeren, raden wij u aan zelf een verzekering af te sluiten met een verzekeraar naar keuze. Stichting Allegoeds kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies of diefstal van uw persoonlijke eigendommen.

BETALING
Twaalf weken voor de start van uw vakantie ontvangt u van ons een factuur met acceptgiro voor de reissom en de reserveringskosten. Wanneer u gebruik maakt van de deur-tot-deur-service, nemen we deze kosten ook mee in de factuur. Vormt de betalingsdatum een probleem voor u? Neem dan contact op met ons kantoor.

WIJZIGING VAKANTIE
Tot twaalf weken voor de start van uw vakantie kunt u ons vragen om uw vakantie om te boeken naar een andere vakantie. Wij doen dan ons uiterste best om dat voor u te regelen. Wijzigingen in uw boeking, of dat nu veranderen van vakantieperiode of locatie is, of het annuleren door uw kamergenoot, kunnen extra kosten met zich meebrengen. Daarnaast brengen we u bij wijziging € 45,- administratiekosten in rekening.

Mocht uw gezondheid (of die van uw reispartner) zo verslechterd zijn dat u denkt dat het beter is om uw vakantie naar een andere groep en/of vakantie om te boeken, laat ons dit dan zo gauw mogelijk weten, bij voorkeur twaalf weken van tevoren. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat u voldoende zorg krijgt en optimaal van uw vakantie geniet.

NIET DOORGAAN VAN EEN VAKANTIE
Bij onvoldoende aanmeldingen heeft Allegoeds Vakanties het recht om een vakantie te annuleren. In dat geval ontvangt u uiterlijk twee weken van tevoren bericht. Wij zoeken dan samen met u naar een alternatieve vakantie. Is er geen alternatief? Dan krijgt u het volledige bedrag van ons terug.

ZIEKTE
U kunt erop vertrouwen dat u bij ons in goede handen bent. Ziek worden kan echter overal en dus ook bij ons. U kunt ons hiervoor niet aansprakelijk stellen en deelname is op eigen verantwoording. Wordt u tijdens uw vakantie ziek, dan bekijken we in overleg met u of u de vakantie kunt voortzetten. Lukt dit niet, dan verzoeken we u om naar huis te gaan. Uw niet genoten reisdagen kunt u bij uw eigen annuleringsverzekering indienen.